Elsa - Vet inte

Var inte så kul att blogga direkt, inga kommentarer och 10 läsare typ x)

Får se hur jag gör :)

Elsa - Waiting for...

Har precis vart ute med voffen, om en timme ska hanna komma, hihi :)

Elsa - Hemma igen

Idag hade stallägaren vart gullig och lagt ut en stor säck morötter till i fikarummet till alla hästar i stallet, hehe!
Vi red ut som sagt, och det hände väl inte direkt så som Meja skrev innan men hon får tro vad hon vill =)
Jaja, ingen mer flängridning för mig på ett långt tag iaf, har ju bara ridit barbacka och inte brytt mig så mycket om vad hon hittar på men ska nog börja rida med bett och sadel så får jag ta några dressyrpass i paddocken :)

Meja- merry Xmas

Hej! Min jul har varit, helt awesome! Fick en kamera, tofflor, choklad, grejjer till Sessa, tavlor på Sessa som hänger i mitt rum, och ja det har varit BÄST :D Rockin'!
Orkar inte skriva mer nu, kommer bilder sedan och imorgon då jag åker till Hanna och fotar. Byye!

Meja- mer bilder ;)

Lite mer bilder från ikväll. När jag skriver detta ord så är det 6 minuter kvar till Julafton :D!
Kommentarer är roligt att få ;D;D;D ;)
Meja

Meja- Julklappar.

Hääj! Nuuuuu är det snart Julafton :'''D Älskar julen :'''') Idag har jag handlar julklappar (jag är wannabe Elsa förstår ni...) Nej men köpte till kompisar och släkt. Granen är helt full med julkappar! Stora, små, mjuka, hårda... Imorgon ska jag och Sessa ha en julshow. OCH JA ELSA VI KAN RIDA IMORGON!!! Men nu ska jag till stallet och mocka osv........... Hejdååå!
Lite julbilder jag fotade igårkväll. Kommentera gärna! :D






Hoppas jag får min älskade kamera i julklapp imorgon <'3
/ Meja

Elsa - Kittycat

Några bilder på snuttarna :D
Elsa :)
Sune :)
Atlas :)
Tristan :)
Plexus :)
Har 1 katt till, men han är fortfarande ganska skygg och gillar inte kameran ;) (Alla dessa katter är omhändertagna, alltså dom har vart hemlösa)

Elsa - Dagen före dagen...

Dagen före Julafton idag, Om ni inte missat det vill säga... ;)?
Har precis köpt Julklappar till Bror, syster och Mamma. Och nu ska jag fota katterna lite, är det tänkt!
Imorgon har jag Lois (Mys på Julaftonen juu) och får se vad jag hittar på, tar nog en julaftonsritt barbacka, Meja visste inte när hon skulle till stallet imorgon så jag får se om vi rider tillsammans (Hoppas det :D)
Kluddade lite på en bild som blev så sjukt dålig men lägger upp den iaf för att det inte ska se så tomt ut!
Kanske kommer upp bilder på Kattungarna sedan, om ni vill då :)?

Dom 7 lekarna!

Något många använder sig av är Pat parellis lekar, Kallade "Dom sju lekarna / The Seven games".
Dom består av 7 faser -
1* Vänskapsleken - Går ut på att få hästen att inte se dig som ett rovdjur som kommer smaska i sig den när som helst.
2* Piggsvinsleken - Denna lek går ut på att få hästen att flytta för minsta tryck, att aldrig trycka emot dig utan ge efter för trycket.
3* Driving game / Drivande leken - Den här leken får din häst att förstå och reagera på Rytmiskt tryck, Nu kommer du lära dig att flytta hästen utan att röra vid den
4* Jo-Jo leken - Den här leken lär hästen att backa från oss, vänta och sedan komma till oss på en rak linje. Målet är en rak linje, små signaler och att du när som helst på jo-jon kan stoppa och backa igen. Eller stoppa och komma emot dig igen.

5* Cirkel leken - Så har vi kommit fram till den femte leken. Cirkelleken. Detta är inget du ska blanda ihop med traditionell longering när hästen springer runt dig i meningslösa cirklar medan du envist smackar för att få den att hålla i gång. Cirkelleken utvecklar hästen mentalt, känslomässigt och fysiskt. Denna lek lär honom att hålla kontakt med dig medan han bibehåller gångarten och cirkeln.

6* Sidvärtsleken - I den här leken lär du din häst att ge efter för tryck åt sidan. Vi kombinerar driving-game mot framdelen (zon 1-2), driving game mot bakdelen (zon 4) med pocupine-game genom att viggla repet för att förhindra att hästen går framåt.

7* Trängsel leken -  Dax för lek nummer sju. Trängselleken som får din häst modigare och med mer självförtroende. Du sätter din fantasi på prov. Se dig omkring, vad kan du anväda dig av??

Vill ni läsa mer om Lekarna :)?

Vissa delar är tagna från naturalhorsemanship.ifokus.se

Meja- lalal

Heiiiiiiii, typ. Idag har jag varit hos Mollie, Svante och Tisza (fått reda på att hon stavas så...) red en ganska lång sväng, wiie, skriver mer sedan. Åker till Sessa lite senare idag och bara sköter om henne, fixar mat, hö och mockar.... känner att jag blir lite förkyld och hosta och så vidare, lagom till jul, KUL? Nja..

Elsa - Sjukt tråkig dag

Har vart hemma heeeela dagen, städat, passat hunden och suttit vid datorn, ingen intressant uppdatering, right ;)?
Hoppas Meja kommer med något Roligare inlägg sedan, annars hittar jag på något!

Elsa - Dagens ridtur.

Jao, Meja har ju redan sagt det mesta men jag säger det ur min synvinkel ;)
Gick och hämtade skrutthästarna, borstade av och red iväg, red med Bosal idag. Vi värmde upp hästarna i paddocken, gick bra och Lois lyssnade sjukt bra. Red sedan till ängen som sagt, jag förberedde mig helt på att ramla av när vi galopperade och Lois började "skygga" för en människa långt bort i fjärran, men jag överlevde!
Lois var väldigt trevlig hela ridturen, hon ville springa hela tiden haha! Men var en riktigt mysig ridtur :)
Old pic :D

Meja- 12 december

Hej! Sorry för riktigt dååååålig uppdatering.. Vi ska bättra oss! Sitter inte vid datan mer än en stund på kvällen, har ju mobilen men har inte hunnit mycket idag. I skolan hade vi skolavslutning idag, skönt! Nuuu är vi lediga tills 9 januari :D Kommer sakna kompisarna som jag inte träffar under lovet.
Efter stallet mötte jag Elsa och Hanna på stan och så to vi bussen till stallet (Hanna hoppade av på vägen). Sedan gick vi till stallet och pratade om random saker. Elsa tog in hästarna, vi ryktade och satte på Gracz grimma och Lois bosalen. Sedan red vi en jätterolig och mysig barbackatur. Först red vi ner på en äng och skulle galoppera lite, hästarna fick lite damp och Halvstack med oss, det gick inte fort men det tog ett tag att få stopp, haha... Men sedan galopperade vi lugnt upp för en äng, en ganska lång, sen en lite kortare. Då brallade Lois lite ;) Men Graczen skötte sig som vanligt. Snälla gammelgubben. Sedan red vi genom en skog och galopperade där inne, så himla kul att kunna rida så planlöst, till och med barbacka, att lita på att hästen inte drar iväg liksom, att kunna galoppera ikapp den andra om man halkar efter :'D<3 Men jao det var roligt. Sen sjöng Elsa i skogen :o :o :o :o
Sedan skulle vi genom en grind, jag är ju gryyym, så jag kunde öppna från hästryggen och slinka igenom innan det stängdes, men Elsa var tvungen att hoppa av -.- Så det tog lite tid, men sen var vi hemma. Åh asså grym balans vi kommer få av att rida så här, har grymt mycket träningsvärk av att inte rört sadeln på 1 vecka. Inte tränset heller :'D Älskar att rida med Elsa och Lois! Sedan fixade jag Sessas hovar och vi mockade och så.
Imorgon ska jag rida Ticza igen, men sedan kommer jag inte rida henne så mycket mer, ska mest hjälpa Mollie och Svante med markträningen.
Elsas pappa kommer nog fota oss på lovet också, då riiiider vi nog barbacka på ett snöklätt fält :')

Kommer film sedan :)
/Meja
btw, ingen bild eftersom bilduppladdningen är seeeg x)

Meja- Ticza, Mollie och Svante.

Heej! Idag har uppdateringen verkligen varit (n). Idag var jag ju med min kompis, Mollie i stallet. Blev lite missförstånd så jag fick vänta en timma innan hon kom haha... Aja. När hon kom hade jag redan träffat ägaren till hästen Ticza som jag skulle rida och borstade henne lite och sen satte jag mig i boxen. Då kom det 2 tjejer i 8-9årsåldern och frågade om jag kunde hjälpa dem med en grej. Så kommer jag upp till andra stallet och så står det en häst i stallgången och käkar xD så tog en random grimma och ledde tillbaka den i boxen och gick tillbaka sen. Sen tillslut kom Mollie, så gjorde vi iordning hästarna och red iväg. Blev mest skritt, lite trav o typ 2-3 galopper. Ska rida Ticzen på Torsdag igen :) Men jag trodde hon var travare/arab för att hon travade superdupersnabbt innan galoppen men fick sedan reda på att hon var renrasig arab? Haha.. Men sedan hjälpte jag Mollie och Svante (hennes nya foderhäst) lite och det gick bra, känner mig SÅ nöjd! Och Mollie och Svante verkade trivas bättre tillsammans också :D
Förresten så är Tricz fux med strimbläs och halvstrumpor på några av benen, kommer inte ihåg vilka. Lång, fin man, underbar! Barfota, bettlöst och ja... :D Dock hade hon en väldig strålröta :/
Sedan klippte vi Svantes man, svans och fixade lite med honom :) kommer inte mer uppdatering ikväll, men imorgon :D Då åker jag och Elsa buss tillsammans till stallet tror jag.
/Meja
Elsa och Sessa :D Ger kommandot för ligg.

Meja- Ticza

Hej! (Uppdatering via mobilen) Fick sluta lite tidigare idag (en timme hahah) så åkte ut till min kompis som jag ska rida me's stall. Hon har inte kommit än xd men jag ska rida ett jättefint arabsto, Ticza (tisha). Hon verkar trevlig :D

Dålig uppdatering D:

Har haft fullt upp i skolan idag (Minecraft...) så jag missade min tandläkartid, vilket jag gjorde igår med :')
Vi slutar 1 timme tidigare nu, kl 14.00 och ska sedan till skolan igen klockan 17.00 för att ha teatér ungefär :)
Inget stall idag med andra ord, hörs kanske i kväll!
Lois igår (En viss Meja hand som förstörde bilden också :D:D:D)
Skruttskrutt!

Godnatt!

Nu ska jag sova, filmerna kommer imorgon. Imorrn tar mamma hand om Sessa, så åker jag med min kompis till henne nya foderhäst :D ska låna en pålle där! Arabblandning! :)
En väldigt skön sak, att hon har ett bettlöst träns! Trivs bra utan bett :D
/Meja.

Meja- 18 december

Hellllllllu! Idag gick det bra med båda pållisarna. Började med att ta in Gracz, ge honom mat och sen åt jag. Sen hörde jag Elsas bil komma, då ställde jag mig bakom stalldörren och hoppade ut och skrämde henne, hon höll på att dö :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D! Sedan filmade jag E och L när de tränade. Duktiga tjejor! Sedan tog jag ut Gracz och red i halsringen i paddocken (utan staket). Elsa filmade, den kommer sedan :D
Sen galopperade vi över en äng, wonderful <3 Har verkligen träningsverk av all denna barbackaridning men Superbra för balansen :D Sen fixade jag i stallet och sedan borstade vi hästarna noga som Elsa skrev. Glansspray, hovolja, osv...
Sen red vi barbacka i grimma, skrittade ganska mycket men tog 2 galopper och travade några sträckor, W O N D E R F U L, U N D E R B A R T :') <3 Och jag har inte vågat rida utan sadel och träns när jag rider tillsammans med andra pga. vad jag hört från hans förra medryttare, men han blev så LUGN! Underbart var det!!!! :D litar verkligen på Gracz. <3
Sedan åkte Elsa hem :( Tränade dock lite med Sessa innan hon åkte, gick bra, Stegra, spansk skritt, vinka flema. Film kommer :D
Sedan kom en Hovvårdare och verkade Sessa! Blev bra! :)
Hööörs!
Meja

Dagens träning - Elsa och Lois

Vad jag har märkt har Lois "Godkänt" mig nu, hon är mycket sammarbetsvilligare och springer inte iväg i hagen längre. Borstade av henne lite snabbt och tog sedan ut henne i paddocken, gick såå mycket bättre idag än i lördags!
Hon var sjukt duktig på spansk skritt och bjöd jättebra på det, longeringen fjantade hon sig med, antagligen hade jag fel kroppshållning och position för hon som i lördags sprang jättesnabbt ut på volten låtsades inte fatta vad jag menade idag, haha ;)
Hoppade upp och red lite i paddocken, gick bra även det. Sedan borstade vi dom ganska noga, kletade på hovolja och glanspray i manen :D
Sedan tog jag och Meja en ridtur ut en sväng barbacka i grimma, var såå underbart härligt! :')
Kolla gärna, klippet är från idag :)

Meja- på väg hem

Sitter i bilen på väg hem nu, Sessa har blivit verkad av barfotaverkare nu :D skriver om dagen sedan, fast Elsa hinner nog före ;)

Väntar på pappa...

Väntar på pappa som kör mig till stallet idag, seee ya later!
(Kul man kan ha, right ?)

On tha buss

Hellu, nu sitter jag på bussen på väg till stallet (mobilen :D). Ska rida ut G i repgrimma tänkte jag, får se vad det blir med Sessa :) uppdaterar ikväll, ciao!

In the skola!

Hej! Just nu sitter jag i skolan med Hanna. Visste ni att Tinker / Irish cob är min drömhäst typ ;)? Här får ni några filmer att dräggla på ;)
kan sitta såhär hela dagarna, haha! Helt sjukt!
Håll tummarna för att pappa kommer ihåg kameran när jag åker till stallet sedan, så ni får film! :D

Goodnight

Nuuu kollar jag på Bridget jones diary, best ever typ... Ska sova om en stund så jag orkar upp imorgon. Tror nog det blir uteritt i repgrimma på G efter skolan imn :)
Lite mer från idag haha.
Spanska skritten, hon har blivit jätte duktig och kan ta mer än 6 steg i taget! :D

Moooovietajm.. Slut !

Har kollat på en film nu, Huvudjägarna hette den och var faktiskt riktigt bra (: Såg nu att den fanns på svenska också men jag körde på norska, haha!
Blev lite försenad med dusch, så ska göra det nu, imorgon är det 100% att ni får film från markträning btw :D
Sleep tight bloggreaders!

Änglar utan vingar.


Trött...

Är AStrött nu...Vill bara Soooooova! Men visar lite bilder från idag, kommer nog mer imorgon.
Pelle
--
Lillan

God kväll?

Hääj! Uppdateringen från min sida har inte varit okej idag, hann inte i morse innan jag åkte till stallet, men Elsa har ju hållt igång uppdateringen ;)

Idag åkte jag till stallet vid 11. När jag kom dit tänkte jag ta in Gracz och ge hans lunchhö inne, men då var Gracz ägares 2 döttrar där och var på väg att ta in honom. Så dom hade redan fixat hö, mockning osv. G fick komma in och äta sitt hö. Tog in Sessa under tiden och tränade lite Spansk skritt, stegra, flema, ligg och sitt. Men paddocken var ganska hård så jag fick gå runt och stampa så det blev mjukt på ett ställe så hon kunde lägga sig ner haha. Sen tog jag ur hennes flätor och släppte ut henne i hagen igen.
Vid 12-halv 1 kom mina kompisar Ida och Dona, dom skulle ta hand om shettisarna i stallet. Tog ut Gracz från boxen, satte på benskydd, halsring och gick ut till paddocken, fast det var inget staket eftersom man måste sätta upp det om man vill ha det. Men det gick bra ändå. Skrittade runt lite och sen travade lite, galopperade lite och Sen hoppade jag över hindret som stod där. Gick bra. Sen skulle jag ta en galopp över en äng, så kommer mamma runt hörnet och skrämmer livet ut hästen haha.. Grejjade med mobilen då, men jag lyckades hålla mig kvar även om han flög åt h*lvete! Sen galopperade vi och det gick jättebra, han stannade när jag lutade mig lätt bakåt och "Hooow:ade" haha. Dutti pålle!
Sen gick jag med Ida och Dona ut på en promenad runt Forshälladalen. Kuligt! Sen när vi kom tillbaka fixade vi lite mer med hästarna, så kommer Ida's Lillan flygande från hagen!? Och tydligen hade hon hoppat över haha! Vilken shettis. Aja, tränade en stund till med Sessa och red Gracz en 10 min var eftersom jag inte tränat dem så hårt. Gick bra! Sen var det hem, Middag, direkt in i duschen (badet) och sen datan i sängen. :D
Blir lite bilder från idag sedan :)
/ Meja

Nya kategorier!

Nu har jag skapat nya kategorier :)

Tips och ideér - Här kommer det komma upp träningstips m.m
Trickträning - Här kommer vi skriva om trickträning (Uppenbart ;)?) tex. min och Lois utveckling, hur man lär vissa trick, och lite allmänt från Meja, gracz och sessa, även mycket mer :)
Vardaglig skötsel - Här kommer det kanske stå om helt random saker i stallet eller så som vi tänker på, kanske om hästskötsel, ryktning och mockning?
Och även -
Elsa´s inlägg och Meja´s inlägg :)

Mysdag!

Idag har jag tagit det allmänt lugnt, gick en långpromenad men pappa, hund och katt (som alltid följer med). Sedan gick jag till shettisarna och filmade lite, alla pållar var extremt översociala, haha!

Nu är det dags för dusch, sedan ska jag kolla på någon bra film och imorgon är det skola, förhoppningsvis tar jag med mig kameran till Lois så får ni kanske en film på oss imorgon, håll tummarna, eller något ;)

Och här är dagens film! :D
Ni får ha det superbra, så kanske jag kluddar in ett inlägg ikväll också :)

Filmskapande!

Sitter och grejar med filmer nu, håller på med en film till Matilda, den mååste bli bra nu!

Igår gjorde jag denna filmen, i huvudrollen är Ville, en islandshäst jag red och skötte om under sommaren.
Checka in min Youtube kanal, där hittar ni ett gäng andra (förhoppningsvis) underhållande filmer - Amtojfoxt

Good morning!

Har precis vart ute med Celtic (6 månaders schäfer) och gett Åke (3/4 år gammal röd hankatt) mat.
Om en stund ska jag nog iväg till Zahir och alla pållar där, för dom som följt mig på Dayviews innan vet vem Zahir är, annars kan jag säga att det är en pålle jag skötte om innan Lois, 6 årig shettisvalack :)
Sedan ska jag nog iväg till Meja och pållarna, inte min dag med Lois idag men ägaren kanske inte orkar rida eller greja så då kanske det blir film på Lois.

Morgondagen.

Hellu! Nu sitter jag är med min bästavän Cornelia , vi har spelat lite kort och haft kul sen hon kom vid 9 (4 timmar sen). Imorgon blir det ridning i halsring igen och sen tror jag att jag och Sessa ska träna lite. Blir förhoppningsvis Bilder och film :D!

17 december

Hej! Idag red jag först Gracz i halsring, Första gången jag hoppar barbacka och då gör jag det i halsring haha! Men våran relation tog ett stort steg framåt, Älskade killen. Älskar honom verkligen.
Gick jättebra idag iallafall, han lyssnade fint på hjälperna. Började i grimma, skrittade och travade några steg. Kände mig säker efter något halvt varv så bestämde mig för att ta av grimman. Han lyssnade direkt på tagen i halsringen, sitsen och skänkel. Var inte alls meningen att jag skulle galoppera, trodde inte jag vågade. Men allt kändes så RÄTT! Kändes som vi kunde göra vad som helst liksom! Hoppade kanske 40-50 cm som högst. Visste ni att G är f.d. hopphäst och har tävlat 120cm?
Sedan red jag ut en bit. Galopperade upp för en liten backe och över en äng (i halsringen då) trodde aldrig jag skulle våga något sånt här! Men litar ju på Graczen otroligt mycket nu!
Elsa filmade lite med min mobil :)
Sen skulle jag gå en promenad med Sessa. Wierd som jag är så har jag köpt ett hundkoppel som halsring. Ett sånt där man sätter runt halsen liksom. Hämtade henne i hagen och satte på henne en gjord och satte fast reflextäcke i. Så gick vi en bit. Ångrade mig efter en stund och skulle gå hem och träna lite med henne istället, men på vägen hem så skulle vi springa lite, då fick hon damp och galopperade och bockade. Då blev alla hästarna i hagarna galna och sprang runt och bockade. Så då blev Sessa jätte orolig, och slet sig. Då sprang hon mot stallet, så kommer Elsa ut från stallet och skriker "KRAFTFODERHINK!!!!!?????" HAHAHAHAHA.. Men fick tag på henne. Sedan tränade vi lite vinka, spansk skritt och stegra. I början ignorerade hon mig, sen lyssnade hon ganska bra, sedan iggade hon mig igen... Jaja, orkar inte gå in mer på det just nu :)
Imorgon blir det nog mer film och kanske bilder :D
/ Meja
UPDATE: Ang. att Sessa slet sig. Elsas kommentar på facebook....
Hahhaha jag älskar när jag stod där i fönstret och äter bulle och dricker saft, så flyger sessa förbi och du efter :D

Markträning med Lois!

Idag träffades jag och Malin (Lois ägare) i stallet och pratade i en timme ungefär, om Lois, skötseln, trickträning m.m
Sedan hämtade jag pållebus i hagen och släppte henne i paddocken, första markträningspasset på G!
Lois är en väldigt energisk häst och såfort jag släppte henne drog hon i väg i full rulle och bockade runt, rullade sig och sprang runt.
Hon stegrade sig även när jag höjde armarna, spännande!
Longerade henne över lite små hinder, longerade vanligt och tränade på Spansk skritt vilket hon kan från både mark och rygg.
Passet var kul, men jag tyckte inte det gick bra ändå, kan inte begära så mycket då det var första passet men ändå, haha!
Ska inte rida på en vecka utan markträna och bygga upp våran relation mera.

Meja filmade också lite, ser lite halvt galet ut när hon spurtar runt i linan i slutet HAHA men x)

Elsa och Logica.

Hejhej, Elsa heter jag och skriver om mina och min medryttarhäst Lois dagar.
Jag...är född 98, 13 år gammal alltså ;)
Växt upp med travhästar, shetlandsponnyer och islandshästar i en liten skala, har lärt känna ett stort antal hästar i mitt 13åriga liv. Jag gillar att fotografera vilket jag gör med min Canon EOS40D, är även intresserad av film och bildredigering och sitter alltför mycket vid datorn helt enkelt, haha!
Har även 3 hundar och 7 katter (På olika ställen) som jag kanske kommer skriva lite om ibland.
Jag har sjukt bra humor, är ganska osmart och skrattar lite för mycket kanske.. Hatar även bilder på mig själv men Meja la ju upp en så... D:
(Om ni missat det har btw jag och Meja häst i samma stall :))
Logica...Är född 2001 tror jag, hon är 10/11 år och är av rasen P.R.E - Pura Raza Española. Utbildad inom western, lite akademiskt. En liten (stor...) Diva som har sina stunder, känt henne i cr 2 veckor nu.. och har precis påbörjat trickträning i en liten skala.

Meja, Cessna & Gracz ox

Hellu, här på våran blogg kommer jag skriva om tiden jag spenderar med mina hästar, Cessna och Gracz. Tänkte skriva en liten presentation så ni vet vad vi är för filurer ;)
Jag heter då Meja och jag har en egen ponny, Sessa som hon kallas och Gracz [Grash].
Meja
Smeknamn: -
Födelsedatum: 1 januari 1999
hår&ögonfärg: Brunt/rött hår och grönbruna ögon med inslag av typ orange, lila...
Intressen: Djur, vänner, fotografering
Personlighet: Jag skulle nog beskriva mig själv som Kaxig, dryg och bitchig ibland, men jag bryr mig även om mina vänner och familj och ibland kan jag vara snäll höhö. Skrattar Mycket. Ändrar humör på några sekunder. Gillar att vara glad och ha roligt med vänner och djur. Känner Äääääälsa, min bloggpartner In real world.
Övrigt: jag har även 2 kaniner som bor ute i stallet, Lolipop och Bäbis. Sen har jag en vovve som heter Blixten, men dem skriver jag nog inte mycket om.
(bilderna togs i somras när jag var blond)
_
Cessna, A-ponny, Shetlandsponny
Smeknamn: Sessa, Sessaprinsessa, monsterponnyn, Prinsessan osv.
Födelsedatum: 2 juli 2009.
hår&ögonfärg: Svart och svart, haha.. Bruna slingor i man och svans.
Intressen: Äta, springa, lära sig nya trick, vara i hagen, busa med matte, gå promenader..
Personlighet: Sessa är en sån otroligt stor ponny i ett litet format. Sjukt mycket humör, på både positiva och negativa sätt. Oftast väldigt uppmärksam när vi tränar så jag kan ha henne lös på öppna fält osv, fast när det blir tråkigt så är det roligare att äta eller något annat. Ca 90-100 cm i mankhöjd. Lättlärd och kan vara mysig när hon vill. Liten godisgris och kallas ofta Grisen eller liknande.. Haha.
Övrigt: Har haft henne sen 15 Juli. Trick: Stegra , buga, ligg, kompliment, vinka, sitt, flema, sidepass, snurra på bakbenen (1/4 varv), Spansk skritt.
_
Gracz ox, maxad D-ponny, arabiskt fullblod (medryttarhäst)
Smeknamn: Graczen, Kraxe
Födelsedatum: xx-xx-1986
hår&ögonfärg: Brun med delad bläs eller vad det heter, svarta/bruna ögon.
Intressen: Stå och vila, gå och beta, rida mysiga uteritter och skutta lite hinder ibland.
Personlighet: Graczen är väldigt försiktig av sig, hoppar gärna undan om det ligger något i gräset eller om man går förbi ett läskigt skjul. Dock är han ganska nyfiken. Har bara känt honom i, 2 månader kanske, så vi håller på att lära känna varandra.
Övrigt: Väldigt frisk och fin för att vara 25 år, gammelmannen :)
____
Hoppas att ni vill följa mig och Elsa och våra pållehestar :D

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0